Nativ majsstärkelse
Produktionen av majsstärkelse börjar när råvaran av majs rengörs från skräp och främmande material och sedan mals med vatten. Därefter genomförs separationen av gluten och stärkelse, och stärkelsesuspensionen torkas för att sedan bearbetas till pulver. Den slutliga produkten är ett fint, vitt och löst pulver med neutral smak och lukt. Ingen GMO av europeisk majs (majs).
Majsstärkelse används i stor utsträckning inom produktionen av godis, konfektyrprodukter, snabbmat, korv, marinader, såser, glasyr, torra soppor, såspremixer och färdigrätter. Dessutom tillämpas majsstärkelse inom pappers-, textil-, kartong- och limindustrin. Inom farmaceutiska och medicinska användningar används majsstärkelse, t.ex. som smörjmedel för kirurgiska handskar. Inom kosmetisk användning kan produkten vara en ersättning för talk i barnprodukter. Andra användningar inkluderar segmentet för djurfoder för boskap, fjäderfä och fiskfoder.